ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 19 Μαΐου 2013

Το Συμβούλιο των Εθνικών Αντιπροσώπων (Council of National Representatives – CNR του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (International Council of Nurses -ICN) συνήλθε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Μελβούρνης από τις 16-19 Μαίου 2013 και σε αυτό συμμετείχαν αντιπρόσωποι 94 Χωρών (από τις περαν των 130 χωρών μελών του οργανισμού).
Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας, ομαδικότητας και ανταλλαγης απόψεων σε καυτά θεματα που απασχολούν το Διεθνές Συμβουλιο Νοσηλευτών (ICN).
Τα κύρια ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης αφορούσαν τις σύγχρονες προκλήσεις του Νοσηλευτικού επαγγέλματος, τη στρατηγική κατεύθυνση και προγραμματισμο του οργανισμού και τον καταρτισμό πλαισίου δράσης για την περίοδο 2014 – 2017.

Την αντιπροσωπεία της Κύπρου αποτελούσαν:
Ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών Ιωάννης Λεοντιου,
Η Αντιπρόεδρος Ευδοκία Αθηνή και
Ο Γραμματέας του Συνδέσμου Αριστείδης Χωραττάς.
To Συμβούλιο των Εθνικών Αντιπροσώπων ανέδειξε, μέσω διαδικασίας εκλογών, τη νέα ηγεσία του ICN για την επόμενη τετραετία (2013-2017).

Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Συνδεσμό και την Κύπρο μας η εκλογη του προέδρου μας Ιωάννη Λεοντίου στο ΔΣ του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών. Η επιτυχία αυτή αντανακλά στην εικόνα του Συνδέσμου και των Νοσηλευτών της Κύπρου στο διεθνές προσκήνιο.
Ευελπιστούμε ότι η πολιτεία θα αναγνωρίσει αυτή την επιτυχία και δηλώνουμε ότι το ΔΣ του ΠΑΣΥΝΜ θα εξακολουθεί να στηρίζει κάθε προσπάθεια για βελτίωση της Νοσηλευτικής και της Υγείας στον τόπο μας.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ