1Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ

1Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ

Χαιρετισμός  Προέδρου Επιτροπής Μαιών /Μαιευτών  ΠΑΣΥΝΜ

Με ιδιαίτερη χαρά  και συγκίνηση σας καλωσορίζω εκ μέρους της  Επιτροπής Μαιών Μαιευτών ΠΑΣΥΝΜ στη 1η Επιστημονική Ημερίδα Μαιευτικής  με θέμα «Συνεχής Ανάπτυξη της Μαιευτικής Πρακτικής».
Νοιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση γιατί για πρώτη φορά οι Μαίες της Κύπρου μπορούν να έχουν  τη δική τους  φωνή  μέσα από το δικό τους Συμβούλιο. Η Επιτροπή Μαιων/Μαιευτών ΠΑΣΥΝΜ, είναι αποτέλεσμα προσπαθειών πολλών χρόνων από πολλές Μαίες, οι οποίες πρέπει να νοιώθουν περήφανες αφού οι αγώνες  τους απέδωσαν καρπούς. Φέτος κατά την πραγματοποίηση της  Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών  του Παγκυπρίου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μάιων  εκλέγεται για πρώτη φορά  Επιτροπή Μαιών. Ευελπιστούμε  με τη δική σας στήριξη να σταθούμε αντάξιες των προσδοκιών σας.

Θέλω να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΝΜ  που   αναγνώρισε την αναγκαιότητα της αυτόνομης παρουσίας  των Μαιών μέσα στο  δικό τους  επαγγελματικό  χώρο και εργάστηκαν συναινετικά και αποτελεσματικά με τις Μαίες  ώστε να έχουμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα. Ευελπιστούμε ότι  και οι υπόλοιποι  φορείς στο χώρο της Υγείας θα κατανοήσουν τα πολλά πλεονεκτήματα που απορρέουν από ένα   ολοκληρωμένο   σχέδιο  παροχής μαιευτικής φροντίδας στο τόπο μας  με κύριο συντελεστή τη Μαία  της οποίας ο ρόλος και η δραστηριότητα  είναι αναγνωρισμένα   από το Νόμο περί Νοσηλευτικής και Μαιευτικής  αλλά  σε καμία περίπτωση δεν εφαρμόζεται πλήρως .

Η Μαία αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας αυτόνομος επαγγελματίας Υγείας (ICM2006,WHO 1972) εφάμιλλος του Ιατρικού επαγγέλματος και αποτελεί την πιο θεμελιώδη  ΠΡΟΛΗΨΗ, στην Αγωγή Υγείας αφού προσπαθεί για την  Αρμονική  Διάπλαση  του Ανθρώπου  από την αληθινή Αρχή της Ζωής! Προγεννητική Αγωγή, Αγωγή Υγείας και συγχρόνως Διδαχή Ζωής προς το παιδί από τις ρίζες  αυτής της ανθρώπινης ύπαρξης   (Dr. Odent M, and Dr.Verny T 2003) 

Η συνεχής ανάπτυξη της Μαιευτικής Πρακτικής είναι αναγκαία και επιβαλλόμενη  από τις αυξανόμενες προκλήσεις διεθνώς  στο τομέα της  μείωσης της μητρικής και νεογνικής θνησιμότητας, της   αγωγής υγείας της γυναίκας και της οικογένειας  κατά την αναπαραγωγική ηλικία, στην πρόληψη των μεταδοτικών νοσημάτων  και  στην παροχή μαιευτικής  φροντίδας κατά την  περίοδο της εγκυμοσύνης , τοκετού και λοχείας. 

Informed Choices

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΕΝΑ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ